ZENWOOD.HU
sss

Előtető: Milyenek vannak?

Előtető építésénél különböző kialakítási módok jöhetnek szóba, amit többek között a lefedni kívánt terület nagysága és a rendelkezésre álló hely is befolyásol. Természetesen figyelembe kell venni a már meglévő szerkezeteket, épületeket és azok hozzá illeszthetőségét is.
A leggyakrabban alkalmazott megoldás, amikor az előtető egy függőleges falhoz csatlakozik és lábakon áll, ez a kivitel biztosítja a legnagyobb stabilitást. Kisebb fesztávú előtetőnél nincs feltétlenül szükség tartó oszlopokra, ami kompakt kialakítást tesz lehetővé. Előtető önmagában is állhat pl. kocsibeálló.

Milyen anyagokból?

A szerkezet nagysága alapvetően befolyásolja a felhasznált tartóoszlopok robusztusságát, a gerendák keresztmetszetét, aminek jellemző méretei 7.5x15, 10x10, 10x15, 12x12, 15x15cm.
Minden faanyag merítéses kártevőmentesítésen esik át, a hosszú élettartam érdekében. A kellemes megjelenést a gyalult, csiszolt látszó felületek biztosítják. Az előtető fedésénél több alternatíva jöhet szóba, a zsindelytől kezdve a cserépen át a polikarbonát lemezig. Igény esetén az ereszcsatorna felszereléséről is gondoskodunk.
A felhasznált fa jellemzően luc fenyő, aminek többek között nagy előnye a világos alapszíne, ami szükség esetén tovább színezhető, így jobban illeszkedik a meglévő épületekhez.

Árazás - Mit tartalmaz

Minden előtetőt egyedileg gyártunk le az ügyfél igényeire szabva, így az árak tág határokon belül változhatnak, a métetek, kivitel és a felhasznált anyagok függvényében. A lenti listában tájékoztató jelleggel összeszedtünk négy tipikus kialakítás és méret kombinációt.

Felmérés, tervezés, gyártás, beépítés

Mint minden épületnél itt is az első és legfontosabb lépés az igények pontos meghatározása, amit a helyszíni felmérés után a tervezés követ. Miután minden paraméter le lett tisztázva, a rendelkezésre álló információk alapján árajánlat készül, aminek elfogadása után megkezdjük a kért szerkezet anyagának megmunkálását, kezelését, előszerelését, így csökkentve a helyszíni munkák mennyiségét.