ZENWOOD.HU

Szaunatípusok:

Háromféle szauna kivitelt különböztetünk meg:
- hagyományos finnszauna
- infraszauna
- kombi (infra + finn)
Mindegyiknek megvan a maga előnye, így mindenki megalálja a neki megfelelő kivitelt.

Továbbá, az elhelyezés módjától függően kétféle szauna típus létezik:
- beltéri
- kültéri
Miben különböznek: a beltéri méretét a házban fellelhető hely adottságai határozzák meg, így az majdnem mindig egyedi méretezésű, szemben a kültérivel amely igény szerint alakítható ki. A kültéri szaunák extra szigeteléséről természetesen mindig gondoskodni szükséges.

Természetesen mindhárom fűtésrendszerű szauna kivitelezését vállaljuk.

Szauna alapanyok

A szaunák kialakításánál fontos szempont a burkolat anyagának kiválasztása. Első lépésben érdemes eldönteni, hogy világos (fenyő, nyárfa), vagy sötétebb (vörös meranti, hőkezelt anyagok) színvilágú lambériát szeretnénk. Letisztult megjelenésű szaunákhoz a csomómentes kivitelt javasoljuk.

A pad, a háttámla és a lábrács minden esetben csomómentes fából készül, mivel a göcsök veszélyesen átforrósodhatnak. Ezen anyagoknál is lehetőség van sötétebb és világosabb anyagok kiválasztására.

A burkolat alatt jó minőségű, vastag kőzetgyapot és párazáró fólia gondoskodik a meleg levegő benttartásáról.

Többek között az alábbi fa anyagok találhatóak meg kínálatunkban:

A szauna ajtó jelentős igénybevételnek van kitéve a magas hőmérséklet és páratartalom miatt. Az ajtónak ki kell bírnia a folyamatos terhelést és emellett könnyen nyílónak és jól záródónak kell lennie. A 8 mm vastag edzett biztonsági üveggel ellátott ajtóink kiváló fény és térérzetet adnak és jól illeszkednek.

A kínálatunkban található szaunakályhák rozsdamentes burkolata modernné varázsolja a szaunát, legyen szó lábon álló, falra szerelt, vagy torony kivitelről, külső illetve belső vezérléssel ellátva. A kályhák elengedhetetlen kelléke a szaunakő. Nyugat-Finnországból származó mélységi magmás kőzet, ami amellett, hogy kiváló hővezető képességgel rendelkezik, jól bírja a gyakori hőváltozást. Az összes szauna kályhához használható és egyszerűen kezelhető.

Kivitelezés

Egy-egy szauna megvalósulása a felméréssel és a tervezéssel kezdődik. Ebben a szakaszban dőlnek el a szauna főbb paraméterei, mint a méret és a kivitel (infra, hagyományos, kombi). Itt kerülnek meghatározásra a felhasználni kívánt alapanyagok, amik a szauna egyedi megjelenését biztosítják.

A kialakult elképzelés és árajánlat elfogadása után a kabint a lehető legnagyobb mértékben előgyártjuk, így minimalizáljuk a helyszíni munkákat.

Amennyiben a helyszín adottságai lehetővé teszik, a szaunát panelekre bontva szállítjuk rendeltetési helyére, ahol összeállítjuk és elvégezzük az elektromos bekötést. Azokon a kis méretű helyeken, ahol ez a módszer nem alkalmazható, a teljes összeállítási folyamatot a helyszínen kell elvégezni, de ez sem vesz igénybe két teljes napnál többet.

Áraink

Minden szaunát egyedileg gyártunk le a megrendelő igényeire szabva, így az árak tág határokon belül változhatnak, a méretek, a kivitel és a felhasznált anyagok függvényében. A lenti listában tájékoztató jelleggel összeszedtünk négy tipikus kialakítás és méret kombináciájónak árazását.

Finn szauna

- 1,5m x 2m
- 7kw-os kályhával
- külső vagy belső vezérlővel
- csomós lucfenyő lambéria
- csomómentes padozat
- 8mm vastag üvegajtóval
- sólámpával

975.000 Ft-tól
Érdekel »
Infra szauna

- 1,5m x 1,5m
- 6db infra sugárzóval
- digitális külső vezérlővel
- csomós lucfenyő lambéria
- csomómentes padozat
- 8mm vastag üvegajtóval
- sólámpával

915.000 Ft-tól
Érdekel »
Kombi szauna

- 1,5m x 2m
- 7kw-os kályha
- 6db infra sugárzóval
- digitális külső vezérlővel
- csomós lucfenyő lambéria
- csomómentes padozat
- 8mm vastag üvegajtóval

1.380.000 Ft-tól
Érdekel »
Kültéri finn szauna

- 1,5m x 2m
- 12kw-os kályha
- faház elem / külső borítás
- zsindely tető
- csomós lucfenyő lambéria beltér
- csomómentes padozat
- 8mm vastag üvegajtóval

1.800.000 Ft-tól
Érdekel »

Szauna kiegészítők

Szaunakellékek széles választékával tudunk szolgálni, legyen szó akár dézsáról, mérő műszerről, finn kozmetikumról, akár illóolajról.
Szaunák fogyó alkatrészeit is értékesítjük pl. kályha fűtőszál, infra fűtőszál, himalája sótégla vagy kályhakő.
Elérhető kínálatunkról érdeklődjön elérhetőségeinken, vagy kérjen ajánlatot írásban.