ZENWOOD.HU
sss

Szauna felújítás

Nagyobb igénybevételű közösségi szaunáknál a fa felületek idővel elöregednek, elhasználódnak. Ezek először csak esztétikai, később szerkezeti hibákat okoznak. A balesetek megelőzése érdekében érdemes rendszeresen ellenőrizni a szauna állapotát és a hibás, sérült elemeket cserélni. Cégünk az alábbi karbantartási szolgáltatásokat kínálja:

Padcsere, lambéria csere

A leggyakoribb javítás a padcsere, amikor általában a teljes padszerkezet cseréje szükséges, ezzel megújul a teljes padfelület és a hozzá csatlakozó eltakaró. Ezt a javítást legtöbbször egy napon belül el tudjuk végezni, így az üzemeltetésben sem okoz tartós fennakadást. Már ez az egyszerű beavatkozás is új színt ad a régi szaunának.

Egy nagyobb lélegzetvételű felújítás, amikor a teljes berendezés cseréje történik. Ilyenkor megszabadítjuk a szaunát a régi padoktól és szegélyektől.
Az elhasználódás mértékétől függően megmaradhat a régi lambéria, erre közvetlenül kerül az új burkolat, ezzel időt és költséget lehet megtakarítani. Ilyenkor se maradhat el a padok, a lábrács és a háttámla cseréje. A teljes felújítás jellemzően két teljes napot vesz igénybe. Ez a megoldás gyakorlatilag új szaunát garantál alacsony költség mellett, ami hosszú évekre biztosítja a szauna kívánatos megjelenését.

Szaunaajtó csere

A szaunák nagy igénybevételnek kitett része többek között az ajtó, ezért ennek karbantartása kiemelten fontos.
Az ajtó a magas hőmérséklet és páratartalom hatására deformálódhat az idők során, amitől először csak nehezen, végül egyátalán nem lesz zárható. Ezt elkerülendő lehetőség van az ajót cseréjére.
Az általunk forgalmazott üvegajtók különböző méretben és kivitelben elérhetők és eztétikus megjelenést kölcsönöznek.

Sólámpa, sófal

Egyszerű kiegészítések is feldobják a szaunát, például a meglévő világítás lecsérése sótéglás megoldásra. Ilyenkor a pad és a plafon közé a sarokba LED csík kerül, elé pedig teljes magasságban himalájai sótéglák biztosítják a fény megszűrését.
Teljes falak, vagy falrészek sófallá alakítását is vállaljuk, igény esetén ledes világítással kombinálva. A sófal javítja a szauna levegőjét és esztétikus megjelenítést biztosít. Sófalat nem csak a szaunában, hanem bármely helyiségben (pl. pihenőben, közösségi térben) el lehet helyezni. A hátulról megvilágított sófal kellemes szűrt fényt biztosít.

Hosszú élettartamot csak a jól karbantartott szaunától lehet várni, éppen ezért elengedhetetlen annak rendszeres, szakszerű ápolása, fertőtlenítése. A lenti gombra kattintva tájékozódhat szauna fertőtlenítő szolgáltatásunkról.