ZENWOOD.HU
sss

Szauna felújítás

Nagyobb igénybevételű közösségi szaunáknál a fa felületek idővel elöregednek, elhasználódnak. Ezek először csak esztétikai, később szerkezeti hibákat okoznak. A balesetek megelőzése érdekében érdemes rendszeresen ellenőrizni a szauna állapotát és a hibás, sérült elemeket cserélni. Cégünk az alábbi karbantartási szolgáltatásokat kínálja:

Padcsere, lambéria csere

A leggyakoribb javítás a padcsere, amikor általában a teljes padszerkezet cseréje szükséges, ezzel megújul a teljes padfelület és a hozzá csatlakozó eltakaró. Ezt a javítást legtöbbször egy napon belül el tudjuk végezni, így az üzemeltetésben sem okoz tartós fennakadást. Már ez az egyszerű beavatkozás is új színt ad a régi szaunának.

Egy nagyobb lélegzetvételű felújítás, amikor a teljes berendezés cseréje történik. Ilyenkor megszabadítjuk a szaunát a régi padoktól és szegélyektől.
Az elhasználódás mértékétől függően megmaradhat a régi lambéria, erre közvetlenül kerül az új burkolat, ezzel időt és költséget lehet megtakarítani. Ilyenkor se maradhat el a padok, a lábrács és a háttámla cseréje. A teljes felújítás jellemzően két teljes napot vesz igénybe. Ez a megoldás gyakorlatilag új szaunát garantál alacsony költség mellett, ami hosszú évekre biztosítja a szauna kívánatos megjelenését.

Szaunaajtó csere

A szaunák nagy igénybevételnek kitett része többek között az ajtó, ezért ennek karbantartása kiemelten fontos.
Az ajtó a magas hőmérséklet és páratartalom hatására deformálódhat az idők során, amitől először csak nehezen, végül egyátalán nem lesz zárható. Ezt elkerülendő lehetőség van az ajót cseréjére.
Az általunk forgalmazott üvegajtók különböző méretben és kivitelben elérhetők és eztétikus megjelenést kölcsönöznek.

Sólámpa, sófal

Egyszerű kiegészítések is feldobják a szaunát, például a meglévő világítás lecsérése sótéglás megoldásra. Ilyenkor a pad és a plafon közé a sarokba LED csík kerül, elé pedig teljes magasságban himalájai sótéglák biztosítják a fény megszűrését.
Teljes falak, vagy falrészek sófallá alakítását is vállaljuk, igény esetén ledes világítással kombinálva. A sófal javítja a szauna levegőjét és esztétikus megjelenítést biztosít. Sófalat nem csak a szaunában, hanem bármely helyiségben (pl. pihenőben, közösségi térben) el lehet helyezni. A hátulról megvilágított sófal kellemes szűrt fényt biztosít.

sss

Szauna tisztítás, fertőtlenítés

Elsősorban közösségi szaunáknál fontos a megfelelő karbantartás mellett a rendszeres fertőtlenítés. A folyamatos használat igénybe veszi és elkoszolja az érintkező felületeket.
A vendégekről lecsöpögő izzadság nem csak a padlóra, hanem a padra, a háttámlára és a burkolatra is kerül. Ez hosszútávon nem csak esztétikai, hanem higiéniai porblémákat is okozhat, valamint rontja a szauna légkörét. A fenti okokból kifolyólag fontos a szaunák rendszeres tisztítása és fertőtlenítése.
Éppen ezért cégünk vállalja közösségi és magán, infra és hagyományos szaunák rendszeres tisztítását, fertőtleníését.
A takarítás során mindenre kiterjedően elvégezzük a szükséges műveleteket : a padozat és a burkolat többszöri, speciális tisztisztószerrel történő lemosását és öblítését, teljes fertőtlenítést, a padozat ápolását, a szaunakövek vízkő mentesítését, valamit a teljes kabin illatosítását.
A teljeskörű tisztítást használattól függően javasolt havonta 1-2 alkalommal elvégeztetni. Szolgáltatásunk elsősorban Miskolc és környékére (60km) terjed ki, nagyobb távolságra kérje ajánlatunkat.
További információkért és ajánlatunkért keressen minket bizalommal.